Wij zetten de volgende stap met onze e-tractor

Ontdek de toekomst met onze innovatieve elektrische tractor, ontworpen om duurzaamheid en regionale werkgelegenheid te bevorderen.

Introductie van ons baanbrekende project

De Missie Achter Onze Elektrische Tractor

Bij Progressus-Innovations zetten we ons in voor de ontwikkeling van een elektrisch aangedreven tractor die de landbouwsector wil revolutioneren. Onze missie is om de overgang van fossiele brandstoffen naar elektriciteit te vergemakkelijken en zo bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Onze elektrische tractor is niet alleen een milieuvriendelijk alternatief, maar ook een katalysator voor regionale werkgelegenheid. Door samen te werken met lokale bedrijven en voornamelijk Europese onderdelen te gebruiken, zorgen we ervoor dat ons project de lokale economieën ondersteunt en werkgelegenheid bevordert.

Wij zien een toekomst voor ons waarin onze elektrische tractor in serie wordt geproduceerd in Nederland, en dienst doet bij boeren, gemeenten en aannemers die zich inzetten voor de bescherming van onze planeet voor toekomstige generaties. Sluit je bij ons aan om deze visie werkelijkheid te maken.

Tijdlijn

Ontdek de mijlpalen die Progressus-Innovations hebben gevormd en onze zoektocht naar de ontwikkeling van een elektrische tractor.

2021

Oprichting van Progressus-Innovations

Op 20 april 2021 hebben Gert Abbes, Alex Doornbosch en Hendrik Nieboer Progressus-Innovations opgericht met een gedeelde visie om een elektrische tractor te creëren ter bevordering van duurzaamheid.

2022

Initiële Prototyping

Ons team begon met de initiële prototypefase, waarbij de nadruk lag op het integreren van Europese onderdelen en het samenwerken met lokale bedrijven om de eerste versie van onze elektrische tractor te bouwen.

2023

Veldtesten

We hebben enkele veldtesten uitgevoerd om de betrouwbaarheid en efficiëntie van onze elektrische tractor te waarborgen, waarbij we waardevolle gegevens hebben verzameld om ons ontwerp te verfijnen.

Bezoek Berufsbildende Schulen Papenburg

Op woensdagmiddag 6 december waren we te gast bij de BerufsBildende Schulen in Papenburg. We werden hier verwelkomd met een uitgebreide lunch en mochten ons project presenteren. Het was een van de projecten waarvan men geloofde dat het geschikt zou zijn voor inzet in Afrika. Diesel is daar net zo duur als hier, maar de inkomens zijn veel lager. Er is echter volop (zonne)energie! De school zou ons kunnen helpen met verdere ontwikkeling. We wachten nog steeds op de subsidie. Onze Europese tractor stond op het punt zijn eerste inzet in Afrika te vinden. Het kan vreemd lopen. Hier is hij nog te zien zonder plaatwerk, met een afdekking tegen de regen. Na een rondrit over het terrein met een minister van de ‘Groenen’ achterop, werd er ook een groepsfoto gemaakt. We keerden tevreden terug naar huis. Blijkbaar zitten we op de goede weg.

2024

Bezoek aan Makeport Mercury

Op maandag 1 februari stond onze e-tractor buiten bij Makeport Mercurius tentoongesteld. Minister Hugo de Jonge van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en gedeputeerde Tjeerd van Dekken bezochten die dag de locatie voor het ‘Masterplan Regionale Centra Groningen’. Onze tractor was daar om te laten zien wat er mogelijk is in de maakindustrie. Als we het maar durven! Er was veel belangstelling.

Neem contact op

We nodigen je uit om samen met ons de industrie te revolutioneren met onze elektrische tractor. Of je nu vragen hebt, ideeën wilt delen of geïnteresseerd bent in samenwerking, we horen graag van je. Vul het onderstaande contactformulier in of neem direct contact met ons op via de verstrekte informatie.

5 + 5 =

Onze Partners